Quincy heeft geen spijt

Quincy Owusu Abeyie heeft geen spijt van het feit dat hij Arsenal heeft verruild voor het Russische Spartak Moskou, nu bijna een jaar geleden.

De Nederlander liet nogal wat verbaasde gezichten achter in Engeland toen hij afgelopen januari zijn rug keerde naar de uiteindelijke vice-kampioen van Europa. De aanvaller geeft toe dat het moeilijk was zich aan te passen aan Rusland, maar dat hij geen spijt heeft van zijn plotselinge beslissing.

"Ik respecteer ieders mening", meldt de Jong Oranje-international. "Maar ik moest een keuze maken. Toen Wenger (Arsenal's coach, red.) me vertelde dat een Russische club interesse in me had, zei ik 'No Way!', maar toen ik er met mijn zaakwaarnemer mee om de tafel ging zitten, ging ik er anders naar kijken. Toen de trainer ook nog eens Adebayor van Monaco kocht, was maat voor mij vol." Quincy pakte zijn spullen en vertrok bij de Londense club, op naar een nieuw avontuur in Moskou.

"Spartak was de enige club die echt duidelijk maakte dat ze me wilden hebben. Ze vertelden dat ik hun nieuwe sterspeler zou zijn. Ik had kunnen wachten met mijn beslissing, ja. Als mensen hun hoofd schudden over mijn keuze, kan ik dat begrijpen. Zelfs mijn beste vrienden vonden het vreemd; ik kan ze niets kwalijk nemen. Het was een grote gok, maar ik wilde hem nemen. Het was mijn keuze."