Basso richt zich op de Tour en de Giro

Ivan Basso is klaar voor het komende wielerseizoen. Dat liet de gewezen CSC-renner zaterdag weten in Milaan, waar het etappeschema van de komende Giro d’Italia bekend werd gemaakt. Basso gaat zich voornamelijk richten op de Tour de France en de Giro.

De winnaar van de Ronde van Itali in 2006 raakte kort voor de start van de Tour in diskrediet toen hij betrokken raakte bij een omvangrijk dopingschandaal. Hij werd door zijn team, CSC, op straat gezet maar is nu weer vol goede moed. ”De ontwikkelingen in die affaire interesseren mij totaal niet meer. Het enige belangrijke is dat ik weer in wedstrijden kan uitkomen”, aldus Basso. Inmiddels is Basso, die nooit officieel berecht is voor dopinggebruik, in dienst bij Discovery Channel PCT.

” Ik ben vrijgepleit door de sportieve instanties en het enige wat mij nog interesseert is klaar te zijn voor de Giro en de Tour van 2007. Volgende week begin ik in Austin met mijn voorbereiding”, aldus een gemotiveerde Basso die verder nog iets kwijt wilde over zijn afscheid bij zijn vorige werkgever. “Vlak voordat ik in Straatsburg uit de Tour werd gezet, had men binnenskamers bij CSC langer moeten overleggen voor me van de fiets te nemen. Het was een koude douche, maar Bjarne Riis, CSC-manager, paste wel de ethische code van de ProTour toe.”