Rijkaard: "Pieken tegen Bremen"

Over twee weken speelt FC Barcelona in het toernooi om de Champions League tegen Werder Bremen. De Catalaanse club zal moeten winnen om plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen. Trainer Frank Rijkaard heeft alle vertrouwen in een goede afloop.

"We weten dat het een moeilijke wedstrijd zal worden, maar ik ben optimistisch gestemd dat we de laatste zestien zullen bereiken.", aldus Rijkaard. "We hebben veelzijdige spelers die weten wat het is om op belangrijke momenten te pieken. Dat is precies wat ik ze zal vragen voor het duel met Bremen."

Over de gewonnen wedstrijd tegen Levski Sofia, van woensdag, was de oefenmeester niet helemaal te spreken. "Het was geen grootse wedstrijd van onze kant, maar we waren geduldig en hebben uiteindelijk het resultaat behaald dat nodig was."

In groep A, waar FC Barcelona in speelt, gaan Chelsea en Werder Bremen aan de leiding. Deze twee ploegen hebben beiden evenveel punten. Ondanks dat is de ploeg van José Mourinho al geplaatst voor de volgende ronde, vanwege het onderlinge resultaat met de Duitsers. De Catalanen volgen op de derde plaats met een verschil van twee punten. De ploeg zal dus van de Duitsers moeten winnen om zeker te zijn van de volgende ronde.