Master of Darts 2007: Nederland vs. Engeland

Nadat dit jaar werd overgeslagen staat er voor volgend jaar wél een Master of Darts op het programma. Wederom zullen de beste spelers van beide bonden aan dit prestigieuze toernooi deelnemen.

De opzet van het toernooi wordt wel aangepast. Voorheen ging het om het beste individu. De komende editie wordt echter een heuse landenwedstrijd. De beste darters van Engeland zullen het gaan opnemen tegen de beste darters van Nederland.

Aan Nederlandse kant zijn alle deelnemers al bekend. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Jelle Klaassen, Roland Scholten en Vincent van der Voort zullen aantreden om de nationale driekleur te verdedigen. Voor Engeland zullen in ieder geval Phil Taylor, Colin Lloyd, Mervyn King en Wayne Mardle uitkomen. De vijfde speler is nog niet bekend.

Het toernooi wordt, net als in 2005, gespeeld in het Expocenter te Hengelo. Het evenement begint op 10 februari en duurt tot en met 17 februari. Donderdag 15 februari wordt echter vrijgehouden in verband met de Holsten Premier League, een PDC competitie.

Het toernooi bestaat uit een poulefase en een finaleronde. De landenbokaal wordt op 16 februari uitgereikt, een dag later is de finale. Buiten de bekers staat er ook in totaal ¤ 185.000,= op het spel.