Davidson: "ik wil punten scoren"

Anthony Davidson windt er geen doekjes om. Tijdens zijn eerste volledige seizoen als racecoureur wil hij punten scoren voor Super Aguri F1.

Desondanks is het scoren van punten niet zijn eerste doel. Dat is namelijk het uitrijden van een Formule 1 race. Tijdens zijn eerdere drie races, twee voor Minardi en n voor BAR, wist hij de finishvlag niet te halen. "Ik heb door verschillende oorzaken nog geen enkele race uitgereden. Mijn eerste doel is dus om mijn eerste race met het team, in Melbourne, te finishen," verklaart Davidson. "Ik ben al bekend met de gang van zaken tijdens een Formule 1-weekend. Niet alleen dankzij mij rol als vrijdagcoureur, maar ook door de drie races die ik al heb gereden.”

Buiten het finishen van races en het scoren van punten wil Davidson meer: “Alhoewel ik weet hoe alles werkt, kan ik volgend seizoen nog veel leren. Ik hoop dat ik tegen het einde van het jaar mijn teamgenoot Takuma Sato onder druk kan zetten. Hopelijk zijn we dan ook competitief met onze auto. Het uiteindelijke doel is om punten te scoren in mijn eerste jaar. Volgens mij is dat mogelijk."