Jol: "We zijn kanshebber voor UEFA Cup"

Martin Jol, de Nederlandse trainer van Tottenham Hotspur, is er van overtuigd dat goede resultaten in de UEFA Cup zijn team ook weer op het goede spoor zullen zetten in de Engelse Premier League. De Spurs wonnen al hun vier duels tot nu toe, inclusief het uitduel tegen het Turkse Besiktas en de thuiswedstrijd tegen Club Brugge in de groepsfase.

"Het is al vele malen eerder gemeld, maar alle teams die Europees spelen hebben veel kwaliteit. Dat is me wel duidelijk geworden in onze Europese ontmoetingen. Ik ben dan ook blij dat we goed gepresteerd hebben in de groepsfase tot zover", aldus Jol.

23 november moet Tottenham het opnemen tegen Bayer Leverkusen in Duitsland, en dat is voor Jol opnieuw een test om de veerkracht van zijn team te meten. "De uitduels testen ons het best, daarin hebben we interessante tegenstanders getroffen. Het wordt voor ons pas echt interessant als de afvallers uit de Champions Leaugue zich in de volgende ronde melden. Dan kunnen we zien hoe ver we gevorderd zijn.”

In 1984 boekten de Spurs hun laatste grootste Europese succes. Toen won de club de UEFA Cup en Jol heeft vertrouwen dat zijn huidige selectie dat kan evenaren. "Wij behoren zeker tot de kanshebbers. We hebben een hongerige selectie vol met winnaars. Ik zal erg teleurgesteld zijn mochten we vroegtijdig sneuvelen. Terwijl ik dit zeg, besef ik dat we dankbaar mogen zijn sinds jaar en dag weer eens Europees te kunnen spelen. Het belangrijkste is dat we meedoen om de zege, terwijl we onze positie in de eindrangschikking in de Premiership verbeteren."