Sutil wil vaste Spyker testcoureur worden

De 23-jarige Adrian Sutil wil de vaste testrijder van het Spyker F1-team worden. De Duitse coureur was afgelopen seizoen al een aantal maal actief als vrijdagcoureur bij het Nederlandse team.

In de vrijdagsessies liet de Duitser steeds goede tijden zien. Vooral de zevende plek in Frankrijk maakte veel indruk. Sutil hoopt nu als vaste testcoureur bij het team te kunnen beginnen. Ook Spyker geeft aan Sutil graag te willen behouden voor 2007.

"Ik heb een geweldig jaar achter de rug en wil graag in de Formule 1 blijven. Ik hoop dat ik op zijn minst een serieuze testrol kan krijgen, dat ik in actie kan komen tijdens alle vrijdagtrainingen en alle testsessies", vertelt de jonge Duitser.

Sutil werd dit jaar Japans Formule 3-kampioen. Eigenlijk wil de Duitser graag racen, maar Sutil realiseert zich dat hij eerst meer zal moeten laten zien. "Je kunt niet zomaar op alle teams afstappen en vragen of ze je een racezitje kunnen geven. Het is helemaal moeilijk om bij een fabrieksteam naar binnen te komen. Ik heb met enkele teams gesproken. Ze hebben echter al zoveel coureurs op hun verlanglijstjes. Het is moeilijk om er tussen te komen."