Van Hanegem snapt niets van bondscoach

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad kritiek geuit op bondscoach Marco van Basten. "Ik kon Van Basten in de zaak Seedorf eigenlijk wel volgen. Maar nu niet meer.”

Van Hanegem haalt in zijn column een paar keer uit naar Van Basten. Van Hanegem twijfelt aan de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de bondscoach. "Marco van Basten heeft Clarence Seedorf terug gehaald. Daar begrijp ik hélemaal niks van. Echt niet. Ik kan het niet anders verklaren dan voorlopig te concluderen dat Van Basten dus tóch, in tegenstelling tot wat hij daar vrijdag zelf over zei, is gezwicht voor de campagne van Clarence", zegt Van Hanegem in zijn column.

"Ineens gaat dat geklets over de selectie van bepaalde spelers me enorm tegen staan. Wanneer zijn we met een kluitje in het riet gestuurd en wanneer niet? Nu weet ik niet meer wanneer ik hem moet geloven. Daar heb ik de pé over in, want geloofwaardigheid is een belangrijk goed".

"Laat ik het netjes zeggen: als het waar is dat hij is gezwicht voor een hoop gedoe in de media, dan is dat voor mij een grote tegenvaller. Ik geloofde echt dat hij onafhankelijk dacht. Maar nu maakt hij een rare beweging. Ineens komt Seedorf in beeld, terwijl die nu echt niet beter speelt dan in de aanloop naar het WK".