"Afellay kiest voor Oranje"

De zaakwaarnemer van Ibrahim Afellay denkt dat de speler van PSV voor het Nederlands Elftal zal gaan kiezen. Voorwaarde is dan wel dat de middenvelder een goed gesprek heeft met bondscoach Marco van Basten. Door deze keuze zou hij dus niet meer uit kunnen komen voor Marokko.

De afgelopen week twijfelde Afellay over bij welk land hij interlandwedstrijden wil gaan spelen. Nu lijkt het er dus toch op dat hij voor Oranje uit zal gaan komen. "We wachten eerst op het gesprek tussen Ibrahim en bondscoach Marco van Basten. Tot die tijd doen we niets in de richting van Marokko. Dat komt pas weer aan de orde als het gesprek met Van Basten eventueel onbevredigend verloopt, waar we niet van uitgaan", aldus zijn zaakwaarnemer in De Telegraaf.

"In grote lijnen is hij er voor zichzelf uit. Ibrahim beseft dat een keuze voor Nederland het meest verstandig voor zijn carrière is. Er is een positieve basis om voor Nederland te kiezen. Maar Ibrahim wil ook het gevoel hebben dat hij op de meest verantwoorde manier tot zijn keuze is gekomen en daar hoort voor hem een persoonlijk gesprek met de bondscoach bij. Door de drukke agenda's van beiden was dat niet meer haalbaar voor de interland tegen Engeland. Daardoor is hij er woensdag niet bij."