[MotoGP] Gibernau stopt er mee

Sete Gibernau gaat stoppen met zijn loopbaan als coureur in de MotoGP-klasse. Dit maakte de Spanjaard dinsdag, tijdens een persconferentie in Barcelona, bekend. De rijder van Ducati gaf aan dat hij tevreden is over zijn carriére in de motorsport.

Op 23 september 2001 debuteerde Gibernau bij Suzuki op de 500cc-motoren. Het was ook de dag waarop hij zijn eerste overwinning boekte. Dit gebeurde tijdens de Grand Prix van Valencia, welke door regen enigzins in het water viel. In zijn actieve carriére wist de Spaanse coureur acht wedstrijden te winnen. Één hiervan was de Grote Prijs van tijdens de TT in Assen. De 33-jarige Spanjaard reed tijdens zijn actieve loopbaan voor drie verschillende teams.

Behalve Suzuki en Ducati kon ook Honda een tijdje beschikken over de diensten van Gibernau. Verder wist de coureur tweemaal de tweede plaats te bereiken in het eindklassement van het wereldkampioenschap. En tot twee keer toe stond Valentino Rossi voor hem.

"Ik heb ervan genoten leider in het WK-klassement te zijn", aldus Gibernau. "En het was ook geweldig om twee maal tweede te worden in de WK-strijd. Dat waren mooie dingen."