Uitslagen Duitsland speelronde 11

In de Duitse competitie werden vanavond vier duels gespeeld. Voor Hamburger SV weer een verloren avond, de ploeg verloor met 2-0 van Stuttgart,. Werder Bremen was wel succesvol, het won met 1-2 van 1. FC Nürnberg.

Werder Bremen verstevigd koppositie

Opnieuw wist Werder Bremen te winnen, ditmaal was het te sterk voor FC Nürnberg. Lange tijd leek het een 1-1 gelijkspel te worden maar in blessuretijd wisten de gasten alsnog met de volle buit huiswaarts te keren.

Bremen was nog wel op achterstand gekomen doordat Thorsten Frings na een half uur het doel vond. De thuisploeg kon lang met de voorsprong voetballen, pas een kwartier voor tijd kon Werder iets terug doen. Diego was de schutter die de stand weer gelijk trok. Ivica Banovic was de matchwinner door diep in de extra tijd een strafschop te benutten.

Stuttgart te sterk voor Hamburger SV

VfB Stuttgart deed vanavond goede zaken door met 2-0 van het tobbende HSV te winnen. Door de overwinning is de ploeg opgeklommen naar de tweede plaats in de Bundesliga. Verdiend was de overwinning niet, Hamburg had het betere van het spel maar wist geen doelpunten te maken. In de tachtigste minuut wist de thuisploeg daarentegen wel een goal te produceren, via Besart Berisha werd het 1-0 waarna Thomas Hitzlsperger de stand verdubbelde.

Hamburger SV startte met Joris Mathijsen en Rafael van der Vaart in de basis maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Door de nederlaag komt de positie van trainer Thomas Doll steeds verder onder druk te staan. De ploeg heeft maar drie ploegen onder zich, en behaalde slechts negen punten uit elf duels.