Uitslag Grasshoppers - AZ

AZ heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup, met 2-5 gewonnen bij het Zwitserse Grasshoppers, en lijkt daarmee plaatsing voor de volgende ronde te hebben veilig gesteld.

Na een ietwat saai begin leek Grasshoppers in de negende minuut van dewedtsrijd op 1-0 te komen, maar omdat Ristic buitenspel stond werd de treffer afgekeurd door de Griekse scheidsrechter. De wedstrijd werd daarna wat levendiger met wat kleine kansjes aan beide kanten.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Zwitsers meer balbezit en werden ook de kansen voor hen groter. In de 30e minuut leidde dat tot de 1-0: Mbala wist op aangeven van Ristic de bal achter Sinouh te schieten. In de 37e minuut was het bijna 2-0 maar de bal ging net naast het doel. Op slag van rust had AZ de kans op 1-1 maar doelman Coltorti kon het schot van Schaars net over het doel tikken.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft, en nu was het AZ die beter begon. In de 48e minuut scoorde Arveladze dan ook de 1-1. Vier minuten later was het bijna 2-1, maar het schot van Martens kwam op de paal.

In de 56e minuut kwam AZ dan toch op voorsprong, nadat De Zeeuw dankzij een blunder van de Zwitsere doelman, die te ver uit zijn doel kwam, de bal in het net kon schieten. Grasshoppers kwamen in de 62e minuut weer langszij, na een mooi schot van Eduardo die Sinouh kansloos liet. Dos Santos had even later de kans op de 3-2, maar zijn schot ging net naast het doel.

Naarmate het eind van de wedstrijd in zicht kwam, kwam AZ weer echt in de wedstrijd: Het had meer balbezit en het kreeg meer kansen. Schaars was inmiddels naar de kant gehaald ten favoure van Koevermans. In de 78e minuut leverde dat de 3-2 op, nadat Dembélé op aangeven van Koevermans de bal in het net wist te werken. Een aantal minuten later was er een levensgrote kans op de 4-2, maar de bal werd net van de Zwitserse doellijn gehaald. In de derde minuut van de blessuretijd was het alsnog 2-4, toen Martens de bal in het net wist te werken. Een minuut later werd het feestje compleet toen Dembélé zijn tweede en de vijfde van AZ wist te scoren.

Grasshoppers - AZ 2-5