Geen 'Wereldvoetballer van het Jaar' in Athene

De prijsuitreiking van de FIFPro Award voor Wereldvoetballer van het Jaar is afgeblazen. De Griekse organisatoren hebben hiertoe besloten omdat het niet zeker was of de diverse prijswinnaars bij de uitreiking aanwezig kunnen zijn. De show zou aankomende maandag in Athene gehouden worden.

De winnaars van de FIFPro Awards worden gekozen door voetballers vanuit de hele wereld. De organistaie van het evenement zegt dat er te weinig zekerheden waren om de uitreiking door te laten gaan. "We hadden te weinig garanties dat de prijswinnaars, presentatoren en gastsprekers ook echt in Athene zouden zijn. Een gala zonder de voetballers is geen gala. Dus in plaats van te riskeren de spelers op een videoscherm te moeten zien, hebben we de show afgelast."

De Braziliaan Ronaldinho was vorig jaar de eerste voetballer die de Award mocht ophalen. Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo kregen de prijs van Talent van het jaar. Edwin van der Sar en Arjen Robben behoren tot een lijst van 55 spelers die dit jaar zijn genomineerd voor de prijzen.