Nieuwe aero-specialist voor Red Bull

Peter Prodromou, voormalig aerodynamica-specialist van McLaren, is ingelijfd door het team van Red Bull Racing. Hij is vandaag begonnen in dezelfde functie als in zijn oude team. De afgelopen tijd hebben beide teams gestreden om de diensten van de Engelsman, maar Red Bull trekt uiteindelijk aan het langste eind.

Prodromou is door Chief Technology Officer Adrian Newey zelf uitgekozen om hem te helpen bij het ontwikkelen van de auto. Ze waren samen ook betrokken bij het ontwikkelen van de McLaren MP4-20, die in 2005 maar liefst tien zeges wist te behalen.

Teambaas Christian Horner is tevreden over de nieuwste aanwinst van het team: "Nu hebben we echt diepgaande technische expertise, met een groep ingenieurs die een van de sterkste is in de F1."

Ook doet hij de ambitieuze plannen van het team uit de doeken: "De meeste ingredienten voor een aanval op de wereldtitel zijn er nu. Waarschijnlijk zal het wat tijd kosten voor alles echt gesmeerd loopt, maar in de komende drie jaar verwachten we ons volle potentieel te kunnen benutten."