Bosniërs dreigen met boycot interlands

Een aantal Bosnische internationals stellen zich niet meer beschikbaar voor het nationale elftal als de leiding van de Bosnische voetbalbond niet opstapt. Via een open brief in de krant Dnevni Avaz maakte de groep dat dinsdag bekend. Vijftien spelers ondertekenden de brief, onder wie ook voormalig internationals Elvir Bolic en Sergei Barbarez.

De groep is het zat na verschillende verhalen over corruptie in het Bosnische voetbal en de matige resultaten van de nationale ploeg. Ook is er binnen de Bosnische voetbalbond veel onenigheid en wantrouwen. Bosnië-Herzegovina bestaat uit twee delen, de Moslim-Kroatische Federatie en de Servische Republiek, en die scheiding is ook duidelijk te merken binnen de voetbalbond.

"We accepteren niet langer een uitnodiging zo lang deze mensen aan het roer staan. We hopen dat dit de eerste stap is op weg naar genezing van ons doodzieke voetbal en een nieuw begin voor de nationale ploeg, waar ons hart voor klopt. De bestuurders van de voetbalbond willen de waarheid niet onder ogen zien. Ze hebben de eer van het nationale elftal op het spel gezet en verstoren constant de relatie tussen de spelers," aldus de open brief.

De leiding van de Bosnische bond zal vrijdag bijeen komen om de situatie te bespreken.