Ullrich gaat vrijuit in dopingzaak

Jan Ullrich is vrijgesproken. Hij wordt niet schuldig bevonden in de dopingzaak rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Jan Ullrich vertelt dit op zijn eigen website. Als bewijs heeft Ullrich de officiële documenten van het Spaanse gerecht online gezet.

Ullrich werd verdacht van gebruik van bloeddoping. De Spaanse arts Eufemiano Fuentes zou deze bloeddoping toegediend hebben. Ullrich werd één dag voor het begin van de Tour de France uit competitie gehaald. Hoewel Ullrich altijd ontkend heeft, werd de Duitser toch ontslagen bij T-Mobile.

Nu na Ivan Basso ook Jan Ullrich is vrijgesproken, is de grote vraag wat er van het onderzoek naar arts Fuentes overblijft. De bewijzen zijn overduidelijk aanwezig in de vorm van diverse zakjes bloed. Probleem is echter dat dit bloed niet te matchen is aan de eigenaren. Daarvoor dienen verdachten DNA af te staan. Zowel Ullrich als Basso hebben dit tot op heden geweigerd.

Ploegleider Marc Madiot sprak eerder deze maand al zijn zorg uit over het proces. Hij was bang dat het onderzoek muurvast zit en als een nachtkaars uitgaat. Madiot lijkt gelijk te krijgen. De grote verdachten gaan nu vrijuit, zijn weliswaar ontslagen door hun oude ploegen, maar worden weer heel snel opgenomen in het peloton door andere teams