Feyenoord op zoek naar lek in selectie

Feyenoord zit niet alleen sportief in de put. De onderlinge eenheid in de selectie laat ook te wensen over. Binnen Feyenoord is er commotie ontstaan vanwege vertrouwelijke zaken die uit de kleedkamer worden gelekt. Zo schijnen verschillende Feyenoorders zich aan elkaar te ergeren onder de douche. Dit kwam vandaag uitgebreid in het nieuws. Technisch manager Peter Bosz is het zat: "als ik zeker weet wie daarvoor verantwoordelijk is, schop ik hem meteen eruit".

Peter Bosz laat zich zo fel uit vanwege een artikel in het Algemeen Dagblad van vandaag. Daarin schreef Chris van Nijnatten dat Feyenoorders zich aan elkaar ergeren onder de douche. Sommige Feyenoord-spelers douchen vanwege hun geloof –de Islam- met een onderbroek of zwemshort aan.

Dat vinden de spelers geen probleem. De grootste ergernis ontstaat vanwege het feit dat ook niet-Islamitische spelers zich met hun zwembroek aan onder de douche vertonen. Dit wordt gezien als een statement tegen de rest van de groep.

Bosz ontkende woensdag het opmerkelijke doucheverhaal niet, maar weigerde er concreet op in te gaan. "Op zulke beschuldigingen zitten we bij Feyenoord absoluut niet te wachten", wilde de oud-speler nog wel kwijt. "Ik vind het nogal wat. Je zet hiermee de spelersgroep, de club en de supporters te kakken".

In meerdere publicaties afgelopen weken wordt er van een scheiding in de groep gesproken. Ook van Nijnatten refereert hieraan: "De eerste groep bestaat hoofdzakelijk uit Patrick Lodewijks, Pierre van Hooijdonk, Henk Timmer, Theo Lucius, Nicky Hofs, Danny Buijs en Ron Vlaar. Wat over blijft is geen groep, maar een pelotonnetje van wisselende dwarsverbanden en uiteenlopende belangen op de korte en lange termijn".

Volgens Peter Bosz zijn er nu gepaste maatregelen genomen. "Ik zeg niet welke maatregelen we hiertegen hebben genomen. Maar neem van mij aan, dat alle spelers nu heel goed weten hoe we het voortaan willen hebben. Want lekken uit de kleedkamer kunnen en willen we absoluut niet accepteren".