Uitslag World Series wedstrijd 3

Als Detroit verliest, doen ze dat goed ook. Ging de eerste wedstrijd in de World Series met vijf runs verschil verloren, in wedstrijd drie kwamen de Tigers ook nog eens niet tot scoren.

Tegenstander voor de Tigers' aanval was pitcher Chris Carpenter, vorig seizoen winnaar van de Cy Young Award voor beste pitcher in de National League, en winnaar van de triple crown voor pitchers, met de beste statistieken voor gemiddeld aantal toegelaten runs per wedstrijd, overwinningen, en uits door drie slag. Een lastige tegenstander, zo bleek.

In acht innings kwamen de Tigers tot welgeteld drie hits. Sean Casey had er twee, Brandon Inge had er drie. Eenmaal kwamen de Tigers tot het derde honk: Inge haalde het op een sacrifice van Detroits startende pitcher Nate Robertson en een wilde worp van Carpenter op Curtis Granderson. De aanvallende productie van Detroit was dus vrijwel nihil.

Aan de andere kant van de plaat had Robertson het iets minder moeilijk, maar hij kon niet voorkomen dat Jim Edmonds met een twee-honkslag Albert Pujols en Scott Rolen binnensloeg. Voor manager Jim Leyland was dat het sein om Robertson een inning later van de heuvel te halen, en te vervangen door Wilfredo Ledezma. Een uit later werd Joel Zumaya de heuvel op gestuurd.

Zumaya nam na afloop van de wedstrijd het grootste deel van de schuld voor het verlies op zich. Met David Eckstein op het tweede honk en Preston Wilson op het eerste, beiden door vrije lopen, stond Pujols tegenover de net van een blessure teruggekeerde pitcher. Zumaya wist de bal door het midden nog te onderscheppen maar koos in plaats van de standaard worp naar het tweede honk voor een worp naar het derde honk. Derde-honkman Inge was niet klaar, miste de bal en zowel Eckstein als Wilson konden thuiskomen. Zumaya mocht van Leyland inrukken.

Twee pitchers later - Jason Grilli was al gekomen en gegaan - scoorden de Cardinals voor de laatste maal. Fernando Rodney wierp wild en te laag op Pujols, de bal schoot door en So Taguchi kon van de gelegenheid gebruik maken om binnen te komen. Zach Miner mocht de wedstrijd voor de Tigers uitgooien.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-2
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-0