Jans positief over wedstrijd tegen Excelsior

De trainer van FC Groningen, Ron Jans, zegt dat zijn ploeg het aan zijn stand verplicht is om de competitiewedstrijd tegen Excelsior te winnen.

"Na twee jaar iets te hebben opgebouwd, moeten we nu laten zien dat we kunnen winnen van Excelsior, een tegenstander die lager kan worden ingeschaald dan FC Groningen. We zijn dat aan onze stand verplicht. We moeten zelf zorgen dat we niet zoveel goals tegen krijgen als de laatste weken, maar zullen onze speelwijze niet aanpassen. De tegengoals kwamen met name tot stand door persoonlijke fouten. Het zou ook fijn zijn als we weer eens de eerste goal in een wedstrijd maken. We proberen qua spel de lijn door te zetten en hebben als verbeterpunten schieten rond de zestien, de eindpass en bezetting voor de goal," aldus Jans.

Suarez, Lindgren, Kruiswijk en Van der Laak zullen waarschijnlijk allemaal speelklaar zijn, ondanks lichte blessures. "Maandag trainden ze nog niet mee, maar dinsdag wel. We hebben niet zwaar getraind, maar het zag er goed uit," aldus de trainer van de Groningers.