Massa waarschuwt Räikkönen voor gevecht

Kimi Räikkönen kan komend seizoen een pittig gevecht om de positie van eerste coureur verwachten met teamgenoot Felipe Massa. Dat heeft de laatste in een interview laten weten.

Massa, die afgelopen zondag de Grand Prix van Brazilië op zijn naam schreef, deed zijn uitspraken tegen de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport. Naar eigen zeggen heeft de Braziliaan afgelopen seizoen voor zijn team de gaten opgevuld, maar zal dat volgend jaar anders zijn. "Ik denk niet dat ik volgend jaar zal worden gedwongen om Kimi te laten passeren. Hij is een goede coureur, maar hij komt nieuw bij een team en het is aan hem om te overtuigen. Het zal een mooi gevecht worden, maar wel een eerlijke."

Voor Massa was de eerste plaats in zijn woonplaats Sao Paolo - de eerste overwinning van een Braziliaan in eigen land sinds die van Ayrton Senna in 1993 - de tweede keer dat hij een Grand Prix op zijn naam wist te schrijven, na de winst in Turkije eerder dit seizoen.

Räikkönen was in 2003 en 2005 tweede in het kampioenschap, maar dit seizoen verliep wat minder succesvol. De Fin werd vijfde, terwijl zijn team McLaren Mercedes derde werd in de strijd om de constructeurstitel.