Uitslag World Series wedstrijd 2

Honkbalspelers worden veelal afgerekend op hun batting average, maar pitchers worden afgerekend op hun winst-verliesbalans en hun earned runs average. Kenny Rogers, in zijn eerste seizoen bij de Detroit Tigers, geeft hierin les.

Voor aanvang van de tweede wedstrijd van de World Series had Rogers al vijftien innings op rij geen run toegelaten. Na de wedstrijd stond de teller op 23. Jeff Weaver, de startende pitcher voor de Cardinals en voormalig Tiger, had het een stuk lastiger.

Craig Monroe, die in de laatste inning van de eerste wedstrijd een homerun sloeg, opende dit keer met een homerun op Weavers eerste worp naar hem. Het was de eerste keer in zes slagbeurten tegenover Weaver dat Monroe een antwoord had. Vervolgens sloeg Carlos Guillen Magglio Ordonez vanaf het eerste honk binnen voor de 2-0 voorsprong.

In de vijfde inning werd de voorsprong uitgebreid. Guillen kwam over de thuisplaat na een lage bal van designated hitter Sean Casey in het rechtsveld. Het was de tweede score van de Tigers in een twee-uitsituatie en na de inning werd Weaver van de heuvel gehaald. Rogers mocht van manager Jim Leyland uiteraard gewoon doorgaan. Hij had slechts een hit toegestaan.

In de laatste inning kregen de Cardinals nog een kans om gelijk te komen. Met twee man uit sloeg Jim Edmonds een tweehonkslag op Tigers-pitcher Todd Jones. Scott Rolen liep binnen, en Juan Encarnacion bleef op het derde honk steken. Yadier Molina kwam vervolgens tekort om het eerste honk te bereiken en daarmee was de overwinning voor Detroit een feit.

Overmorgen zal de eerste van drie opeenvolgende wedstrijden in St. Louis worden gespeeld. Indien nodig wordt daarna teruggekeerd naar Detroit voor een of twee wedstrijden.

Rogers' 23 innings zonder toegelaten run is nog geen record. Dat staat al ruim honderd jaar op naam van Christy Mathewson van de New York Yankees, die in 1905 een reeks van 27 innings op rij neerzette. Indien de serie terugkeert in Detroit zal Rogers de vijfde wedstrijd op de heuvel beginnen, en heeft The Gambler aan vier shutout-innings voldoende om dat record te evenaren. Door de wijze waarop gedeeltelijke innings geteld worden, zou hij met een uit in de vijfde inning het record verbreken. Zover is het echter nog niet.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-1
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1