Uitslagen Italië speelronde 7

In Italië werd dit weekend de zevende speelronde in de Serie A gespeeld. AS Roma en Internazionale lieten twee kostbare punten liggen, Palermo was de lachende derde en nam de leidende positie in Italië over van Inter. Bovendien wist Parma voor het eerst dit seizoen te winnen.

Palermo weer aan de leiding

Palermo heeft de leiding weer genomen in de Serie A. De ploeg won met 0-2 van AC Milan. Al vier duels op rij staat AC Milan zonder overwinning in de competitie, Palermo daarentegen doet het uitstekend. Marco Bresciano opende de score voor de Sicilianen in het San Siro stadion, slechts drie minuten na rust. Met nog een kwartier te spelen verdubbelde Carvalha Amauri de score. Dat zou tevens de eindstand worden.

AC Milan was duidelijk de betere ploeg in de eerste helft maar verzuimde het overwicht om te zetten in doelpunten. Inzaghi had in de eerste helft twee kansen om de 1-0 te maken maar hij faalde. Onder meer Kaka was in het tweede bedrijf dichtbij een doelpunt, Pirlo wist de rebound niet benutten. Met nog een kwartier op de klok besliste Amauri de wedstrijd.

Internazionale en AS Roma verliezen punten

Kostbare punten werden door zowel AS Roma als Internazionale verloren. Tegen Udinese kwam Inter niet verder dan 0-0, AS Roma wist thuis niet te winnen van Chievo Verona: 1-1.
Internazionale beperkte zich voornamelijk tot verdedigen tegen Udinese, veel kansen voor de Nerazzurri vielen dan ook niet waar te nemen. Spits Hernan Crespo werd in de rust vervangen door oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz. Ook hij wist niet te scoren, wel dichtbij was Zlatan Ibrahimovic maar ook hij zag zijn schot niet in het doel belanden.

AS Roma kwam vijf minuten voor rust achter tegen Cievo Verona. Sergio Pellissier opende de score voor de gasten. Na rust begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd, gelukkig voor Chievo was keeper Panucci in vorm. Uiteindelijk moest de doelman wel een bal laten gaan, Francesco Totti wist toch het doel te vinden en de gelijkmaker te maken.