Albers tevreden over 2006

Voor Christijan Albers zit het F1-seizoen er na acht krankzinnig drukke maanden, tienduizenden vliegkilometers en achttien races erop. Gisteren eindigde de Nederlander in de laatste Grand Prix van het seizoen, in Brazilië, als zestiende.

Ondanks dat hij enkel achterhoedegevechten leverde, kijkt Albers toch met een goed gevoel terug op zijn tweede seizoen in de Formule 1. "Het kan met een goede leider, een sterkere motor en meer budget volgend jaar alleen maar beter worden."

Albers wist zich dit seizoen een paar keer voor de tweede sessie te kwalificeren, en in Japan leverde hij in de race gevechten met de Red Bulls. "Apart om die daar voor de start achter me te hebben staan. Want kwalificeren is nooit mijn sterkste punt is geweest. Ik ben toch meer een racer."

Albers vindt dat volgend seizoen de grote stap voorwaarts naar de middenmoot moet worden gemaakt. Nu Spyker het team van Midland heeft opgekocht en de Britse topontwerper Mike Gascoyne in huis haalde, zijn volgens de Nederlander de voornaamste voorwaarden daarvoor aanwezig. "Ik voel me wel een beetje de leider van het team, vanwege de ervaring, de slimheid en het gevoel dat je hebt. Daar leid je een team mee. Zoiets gaat vanzelf."