TVM blijft schaatssport sponsoren

TVM blijft actief in de schaatswereld, dit maakte Arjan Bos vandaag bekend bij de presentatie van de nieuwe TVM-ploeg voor aankomend seizoen. De verzekeraar, vooral actief in de transportsector, blijft in ieder geval tot 2010 geld investeren in de schaatssport.

Bos gaf meerdere redenen om langer te blijven sponsoren. ”We gaan door in de sport, of het in deze discipline is hangt af van meerdere factoren. Is het schaatsen in staat om straks ook nog jongere doelgroepen aan te spreken? Dat het kan weet ik zeker. Wel zullen alle instanties, de KNSB voorop, daartoe de krachten moeten bundelen.”

Vervolgens verklaarde Bos ook dat ‘bedrijfstechnische factoren’ belangrijk zijn voor TVM. ”In onze branche wordt Oost-Europa steeds belangrijker. Daar moeten we ook in de sponsoring rekening mee houden. Toch komt ook straks ongetwijfeld nog het grootste deel van de omzet uit Nederland. De kans is groot dat ik daarom in 2009 een positief advies voor het schaatsen uitbreng.”

”Van onze coach Gerard Kemkers hoor ik dat we er beter voor staan dan ooit. Daar houd ik hem dan maar aan. Over het afgelopen seizoen, de Spelen van Turijn incluis, waren we al zeer tevreden”, zo liet de directeur weten. Wel benadrukt Bos dat het niet alleen om de sport te doen is. ”Uiteindelijk echter zal ik puur naar het rendement van de investeringen kijken. Tot nu toe zijn die zeer positief. Het is moeilijk om precies in kaart te brengen, maar ik ben er van overtuigd dat de sportsponsoring van invloed is op het succes van ons bedrijf.”

Tot 2008 staan Sven Kramer, Ireen Wüst en Jan Smeekes onder contract. ”Na dit seizoen willen we evalueren en kijken of we bijvoorbeeld met deze groep overeenkomsten tot de volgende Spelen kunnen sluiten. Niet eerder. Ik heb er alle vertrouwen in, maar laten we eerst maar eens een jaartje schaatsen” zo besloot Bos zijn verhaal..