Federer, Nalbandian door in Madrid

Met de nodige moeite heeft Roger Federer zich voor de kwartfinale van het Masters-toernooi in Madrid weten te plaatsen. De nummer één van de wereld had twee tie-breaks nodig om zich te ontdoen van de Zweed Robin Söderling.

Federer slaagde er, ondanks acht breakkansen, niet in om zijn tegenstander te breken. De eerste tie-break wist de Zwitser met 7-5 naar zich toe te trekken.

Bij de stand 6-5 in de tweede set kreeg Söderling twee setpoints op de service van zijn tegenstander, maar Federer wist die met twee aces weg te werken, waardoor opnieuw een tie-break de doorslag moest geven. Beide spelers kregen daarin setpoints en de stand liep op tot 8-8. Vervolgens had Federer voor het eerst op eigen service een matchpoint en wist de tweede tie-break met 10-8 naar zich toe te trekken.

De als vierde ingeschaalde David Nalbandian won in drie sets van Tim Henman met de setstanden 6-2, 2-6 en 7-5. Henman kwam in de derde set nog wel met 5-2 voor, maar de Argentijn knokte zich terug en won de volgende vijf games.