Interesse FC Barcelona in Ustari

FC Barcelona is al sinds jaar en dag op zoek naar een waardige doelman. De afgelopen paar seizoenen hadden de Catalanen wel een aardig team, maar vaak slechts een middelmatige goalie.

Oscar Ustari, een jonge, veelbelovende Argentijn en speler van het Argentijnse Independiente, staat in de belangstelling van de Spaanse kampioen. De huidige eerste doelman van Barça is Victor Valdés, die na enkele forse blunders zichzelf niet populair maakte in de havenstad.

Ustari fungeerde op het afgelopen WK nog als derde doelman van het Argentijnse nationale elftal, en strandde in de kwartfinales. Speeltijd kreeg hij niet, maar wel kon hij alvast meekijken met de grote jongens. De 20-jarige keeper speelde wel in de basis van het Argentinië onder 21, dat wereldkampioen werd in Nederland.

Afgelopen zomer vertrok Sergio Agüero al voor veel geld van Independiente naar Atlético Madrid. "Alles heeft een prijskaartje, net als Agüero dat had", vertelt Atilio di Pace. "We hebben met Barcelona gesproken en vragen ongeveer tien miljoen euro voor Ustari. Barcelona heeft echter geen haast, dus gaan we er van uit dat het volgende zomer pas serieus zaken doen wordt."