Van Basten: "Te wisselvallig"

Na afloop van de 2-1 overwinning gisteravond op Albanië, kon bondscoach Marco van Basten geen reden aanvoeren voor het enorme verval dat Oranje vertoonde. Na een goede start van de wedstrijd, kon Oranje niet voorkomen dat de tegenstander tot het laatste fluitsignaal uitzicht op gelijkspel had.

"Ik weet echt niet waarom we in de slotfase zo matig acteerden. We waren angstig, ik weet niet waarom. Het verschil tussen goed en slecht was te groot. Misschien hebben we na afloop van het duel met Bulgarije te veel complimenten gekregen. Als we echt zo goed waren, dan hadden we in Sofia wel gewonnen," aldus Van Basten.

"We hebben een jonge ploeg die heel goed kan voetballen. Veel jonge jongens zijn nog niet in staat om constant te presteren. Dat moeten ze leren. Dat is een proces. Daar moeten we mee verder. Deze groep heeft potentie. We moeten ook nog veel leren. Dat wisselvallige moet er uit," aldus de bondscoach, die tevreden was over het optreden van Robin van Persie als centrumspits. Van Persie scoorde de 1-0 en leidde het eigen doelpunt van Nevil Dede in. "Robin was een heel goed aanspeelpunt. Hij was weer heel belangrijk voor de ploeg."