Schumacher wil constructeurstitel

Michael Schumacher heeft aangegeven dat hij zich wil richten op het winnen van de titel voor constructeurs. De achtste wereldtitel ligt buiten bereik voor de Duitser, aangezien hij tijdens de Grand Prix van Japan de finish niet haalde. Hierdoor ligt de 37-jarige coureur tien punten achter op Fernando Alonso.

De Spanjaard heeft tijdens de Grand Prix van Brazilië voldoende aan het halen van één punt om de wereldtitel voor zich op te eisen. Ondanks de problemen in Japan blijft de Duitser achter zijn team staan: "Tegenslagen als deze horen bij de Formule 1 en bij het leven. Je kunt hier niemand de schuld van geven. We hebben allemaal ontzettend hard gewerkt de afgelopen maanden. We hebben een hopeloze situatie in het kampioenschap toch weten om te buigen. Vooral als je terugkijkt naar het seizoen 2005, hebben we het dit jaar heel erg goed gedaan."

Vorig seizoen wist Alonso voor het eerst wereldkampioen te worden. Toen was de Spanjaard in een strijd verwikkeld met Kimi Räikkönen. Schumacher moest het, op ruime afstand, stellen met de derde plaats. Toch is de zevenvoudig wereldkampioen erg te spreken over het team van Scuderia Ferrari: "Alleen aan de oppervlakte heerst teleurstelling, maar verder zouden we trots moeten zijn op wat we hebben bereikt", aldus Schumacher. "Ook al is de afloop niet goed. Onze houding en de kwaliteit van ons werk hebben de doorslag gegeven. Daar mogen we niet ontevreden over zijn. Je kunt nu eenmaal niet altijd alles winnen en het gaat niet altijd zoals je had gepland. We moeten daarom ook accepteren wat er in Suzuka is gebeurd."

Het idee dat Schumacher de race moet winnen en Alsono dan buiten de punten moet vallen vind de Duitser maar niks. "k wil niet op die manier de wereldtitel winnen", zegt hij. "k wil op eigen kracht kunnen winnen, niet door het falen van een ander. Dat ik die tien punten nog goedmaak in de laatste race, vind ik ook geen realistische gedachte." De komende twee weken wordt dan ook alles op de titel voor constructeurs gezet. "Bij de constructeurstitel moeten we een gat van negen punten overbruggen. Daar maken we nog een kans, hoewel die klein is. In mijn ogen verdienen wie de titel. We zijn het beste team."