Red Bull wil Doornbos houden

Robert Doornbos heeft een aanbieding gekregen van Red Bull Racing om ook in 2007 testrijder te zijn bij het team. Dit meldt hij in een interview met Formula1.com.

"Bij Red Bull blijven is absoluut een optie voor mij. Ik ben nog jong, dus de tijd heb ik mee. Ik moet echter toegeven dat ik sta te popelen om te racen, om zo scherp te blijven. Mochten we volgend jaar niet in staat zijn om in de Formule 1 te racen, behoort een combinatie van testen bij Red Bull, en racen ergens anders ook tot de mogelijkheden," liet de Rotterdammer weten.

DTM of ChampCars behoren niet tot de mogelijkheden. "Ik richt al mijn pijlen op de Formule 1", zegt hij. "Als we een plan B zouden hebben zou dat inhouden dat we ons niet honderd procent focussen op de F1, en dat is op dit moment niet goed. Mocht echt niets tot stand komen, dan ben ik ervan overtuigd dat mijn management ook opties voor me hebben buiten de Formule 1."

Een nadeel aan het testcontract zou zijn dat Doornbos volgend jaar niet meer in de GP-weekends zelf te bewonderen zal zijn. Vrijdagtesters zijn vanaf 2007 niet meer toegestaan. Doornbos ziet dat echter niet als een reden om niet met het aanbod in te stemmen. "Het testen buiten de raceweekends om was nog belangrijker voor mijn ontwikkeling. Ik denk niet dat je, als je buiten de grand-prixweekenden om test, op een dood spoor terecht komt. Ik weet zeker dat jongens als Alex Wurz, Robert Kubica en Anthony Davidson daar mee instemmen!"