T-Mobile verlengt sponsorcontract

T-Mobile heeft woensdag bekend gemaakt dat het de gelijknamige wielerploeg tot 2010 zal blijven sponsoren. De verlenging van het sponsorcontract is opvallend te noemen, aangezien de ploeg vanwege de dopingaffaire rond voormalig kopman Jan Ullrich in een kwaad daglicht is gekomen.

"We hebben overwogen ermee te stoppen", aldus Thomas Winkler, directeur van T-Mobile. "Maar het is niet goed om weg te rennen. We geloven in een 'schone' toekomst van de wielersport."

Vlak voor aanvang van de Tour de France kreeg Ullrich te horen dat hij niet mocht starten. Zijn naam kwam namelijk voor op inmiddels beruchte lijst van de Spaanse dokter Eufemanio Fuentes. Om dezelfde redenen werden ook teamgenoot Oscar Sevilla en en Rudy Pevenage, persoonlijke begeleider van de Duitse wielrenner, per direct geschorst door de ploegleiding. Niet veel later begon T-Mobile met een grote schoonmaakactie. Ullrich en zijn Belgische begeleider werd toen per direct ontslagen.

Na deze zwarte periode werden er twee nieuwe managers aangesteld, namelijk de Amerikaan Bob Stapleton en de Duitser Rolf Aldag. Verder werd Tristan Hoffman aangetrokken als ploegleider van T-Mobile Team. Verder kwam de ploeg ook een contract met Servais Knaven, voormalig renner van Quick Step, overeen.

"Het jaar 2007 zal zeker niet ons meest succesvolle jaar worden", aldus Aldag. "Maar wat is succes? Aanvallend rijden en daarmee sympathie winnen, betekent voor mij ook succes."