Lauda waarschuwt Kimi

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda heeft laten weten dat hij van mening is dat Ferrari aan het aftakelen is, en dat Kimi Räikkönen niet de aangewezen persoon is om het team weer op te bouwen.

Lauda waarschuwde de Fin tevens voor de Italiaanse pers. Hij zegt dat alle schandaaltjes uit het persoonlijk leven van The Iceman zullen worden uitvergroot en naar buiten gebracht worden. "Michael heeft de pers elf jaar lang weten te overleven betreffende zijn persoonlijke leven. Räikkönen zal dat ook moeten presteren. Italië staat volledig achter Ferrari, emotioneel gezien", zegt de Oostenrijker in zijn column in het blad Focus.

Lauda is positief over het feit dat Schumacher het hele team om hem heen bouwde. Hij ziet Räikkönen dat niet zo snel doen. "Kimi moet daar goed mee oppassen, na Michael zal niet alles op z’n plaats vallen. Misschien gebeurt het, vooral omdat Räikkönen snel kan rijden, maar hij kan niets anders, dus Ferrari moet hem een complete wagen geven. Het werkte bij McLaren, maar zij zijn niet een emotioneel team als Ferrari. De Italianen hebben het menselijke component nodig, en Michael was daar ideaal voor. Hij kon alles aan de praat krijgen. Ik zie Kimi niet hetzelfde doen."

Räikkönen staat bekend om zijn feestgedrag. Volgens Lauda moet hij daar mee gaan oppassen. "Italianen zoeken van nature een excuus, omdat ze proberen zichzelf niet de schuld te geven. En dat is waarom Kimi een groot risico loopt: één biertje te veel en hij krijgt overal de schuld van, ook al is hij onschuldig. Maar probeer dat maar aan de Italiaanse fans uit te leggen…"