Pastorelli verliest stoel aan Dominguez

Aanstaande zondag wordt de twaalfde race in de Champ Car World Series verreden. Nederlander Nicky Pastorelli zal niet aan de start van de wedstrijd staan, zijn plaats is ingenomen door Mario Dominguez.

De Mexicaan komt van het Dale Coyne team, nadat hij eerder bij Forsythe Racing had gereden. Daar verloor hij zijn plaats aan A.J. Allmendinger waarna hij naar Dale Coyne vertrok. Met het aantrekken van een nieuwe sponsor, Pemex, maakt Dominguez de overstap naar Rocketsports.

Daarmee lijken de kansen voor onze landgenoot verkeken. In totaal worden er nog drie races gereden, Road America, Surfers Paradise en Mexico City. Als het aan de nieuwe rijder bij Rocketsports ligt, is het seizoen van Pastorelli zeker voorbij.

”Ik ben erg dankbaar dat er genoeg budget gevonden is om de laatste drie races voor Rocketsports te kunnen rijden. Per slot van rekening is het een stap voorwaarts ten opzichte van Dale Coyne Racing waardoor ik betere resultaten moet kunnen behalen en hopelijk zelfs een of twee podiumposities,” aldus optimistische de Mexicaan.