'Adriaanse naar Griekenland of China'

De kans is groot dat Co Adriaanse binnenkort weer als trainer aan de slag gaat. Clubs uit Griekenland en China hebben serieuze belangstelling getoond in de voormalig trainer van onder meer AZ en FC Porto.

In China zou Adriaanse aan de slag kunnen gaan als bondscoach. Eind augustus werd de oefenmeester ook al gepolst voor deze functie. Toen ging hij hier echter niet op in, omdat FC Porto niet erg snel was met het afwikkelen van het financiële plaatje. Dit is nu nog steeds niet het geval, maar de trainer voert inmiddels gesprekken met de Chinese voetbalbond over een meerjarig contract.

Verder staat Adriaanse ook nog in de belangstelling van Panathinaikos. Afgelopen vrijdag ontsloeg de Griekse ploeg Hans Becke. De Zweed kreeg zijn congé vanwege de negatieve resultaten die hij boekte. Jasminko Velic neemt de taken van Becke voorlopig over tot er een nieuwe trainer is aangesteld.

Na een succesvol seizoen in Portugal nam Adriaanse midden in de voorbereiding ontslag bij FC Porto. Volgens hem was er namelijk een 'onwerkbare sfeer' ontstaan. Met deze uitspraak wees hij vooral naar het bestuur, aangezien zij geen diepe spits, die de oefenmeester graag wilde, naar Porto konden halen.