Hamilton wacht op besluit McLaren

Lews Hamilton pakte vorige week in zijn debuutjaar in de GP2series het kampioenschap. De Brit hoopt nu dat hij zich voldoende heeft bewezen om in aanmerking te komen voor het McLaren stoeltje naast Fernando Alonso.

De 21-jarige Brit zal waarschijnlijk volgende week op Silverstone een test rijden bij het team van McLaren. Ron Dennis, teambaas van McLaren, heeft al eerder aangegeven dat hij Hamilton volgend jaar graag in de Formule 1 wil zien, maar dat hij de jonge Brit liever ziet beginnen bij een ander team waar de druk minder groot is. Hamilton zelf ziet ook in dat McLaren met hem een risico neemt wanneer hij volgend jaar naast Alonso gaat racen.

"Het is een lastige beslissing voor McLaren en Mercedes. Als zij voor mij zouden kiezen, dan nemen ze natuurlijk wel een risico. Ik heb nog niet met de auto getest, dus niemand weet of ik snel zal zijn of niet. Het hangt er helemaal vanaf of zijn bereid zijn om dat risico te nemen. Het blijft uiteindelijk hun beslissing. Ik heb voor mijn gevoel een goede relatie met iedereen bij McLaren en ik denk dat zij me wel een zitje als testcoureur of racerijder gunnen. We zullen moeten afwachten", aldus Hamilton.