Williams vol vertrouwen voor 2007

Hoewel dit seizoen voor Williams als 'rampzalig' mag worden omschreven, ziet teambaas Frank Williams de toekomst niet somber in. Hij is ervan overtuigd dat het team in 2007 weer aan de top kan verschijnen.

Willams staat momenteel op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap en wist sinds de Europese Grand Prix, vier maanden geleden, geen punt meer binnen te halen. Dat is de langste periode zonder punten sinds de oprichting van het team, dertig jaar geleden. Frank Williams is dan ook eerlijk in zijn mening over de prestaties. "Het is de slechtste plaats waar we hebben gestaan sinds Patrick (Head, mede-eigenaar van Williams, red.) en ik in 1977 zijn gestart."

"Volgens mij was de laagste plaats waar we sindsdien hebben gestaan vijfde, dus achtste is zonder glans, vernederend en schokkend," aldus Williams. Ondanks zijn frustratie over de slechte prestaties is Williams ervan overtuigd dat zijn team, weer succes zal behalen. "Het is nu moeilijker, maar ik zie het niet somber in," aldus Williams. "We willen de jongens verslaan en kunnen dat ook, maar er is goede tegenstand, zes fabrikanten, en men weet wat men doet. We zullen een berg moeten beklimmen, maar het is mogelijk."

Williams wilde niet teveel ingaan op de oorzaak van de problemen, maar gaf wel aan dat een gebrek aan samenhang binnen het team de oplossing ervan in de weg heeft gestaan.