CL: Uitslag PSV - Liverpool

PSV heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe Champions League-seizoen gelijkgespeeld. In eigen stadion werd het tegen Liverpool 0-0.

Liverpool had wat recht te zetten nadat vorige week met 3-0 werd verloren van stadsgenoot Everton. In de competitie draait de ploeg van trainer Rafeal Benitez nog lang niet optimaal. Voor rust stelden beide ploegen evenwel teleur. PSV probeerde Liverpool, dat met Dirk Kuyt en Boudewijn Zenden, maar zonder Steven Gerrard, Luis García, Xabi Alonso, Sami Hyypiä en Peter Crouch startte, onder druk te zetten, maar slaagde daar maar zelden in.

Hoogtepunt in de eerste helft was de solo van Arouna Koné, maar zijn schot belandde op de lat. Voor de Engelsen was met name Craig Bellamy gevaarlijk. De Liverpool-spits kwam een paar gevaarlijk voor het doel van Gomez en ook Kuyt liet zich gelden. Diezelfde Kuyt werd overigens de gehele wedstrijd uitgefloten door de Eindhovense supporters.

Ook in de tweede helft kon PSV nauwelijks enig gevaar stichten. De grootste kans voor de ploeg uit Eindhoven was een levensgrote mogelijkheid voor Koné. De Ivoriaan kwam niet verder dan een slap schot die voor de Liverpool-goalie gemakkelijk gestopt kon worden. Enkele minuten later was het Mendez die van afstand rakelings naast schoot.

Echt grote kansen bleven dan ook uit. Ook door Liverpool, dat zeer behoudend speelde, werden nauwelijks kansen gecreëerd. Invaller Steven Gerrard was nog het dichtst bij een doelpunt vlak voor tijd. Een afstandschot van de middenvelder vloog voorbij Gomez maar gelukkig voor PSV wel tegen de paal, waardoor een nederlaag voorkomen werd.

Uiteindelijk sloten beide partijen af met een 0-0 gelijkspel en dat was gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.

PSV - Liverpool 0-0

Scheidsrechter: Busacca
Toeschouwers: 35.000

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Reiziger, Salcido, Simons, Méndez, Afellay (74. Väyrynen), Culina (63. Aissati), Farfán, Koné.

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Fábio Aurélio (82. González), Warnock, Sissoko (62. Alonso), Pennant, Bellamy (72. Gerrard), Kuijt, Zenden.

Submitter:  Bron: FOK!sport