Recorddeal voor NHL-goalie

Rick DiPietro is een nieuw record rijker. De sluitpost van de New York Islanders was al de allereerste goalie ooit die als eerste overall in de draft gekozen werd. Nu kan hij zich voorlopig ook de speler met het langste NHL-contract ooit noemen.

In 2001 was het teamgenoot Alexei Yashin die een tienjarig contract tekende en daarmee recordhouder werd. DiPietro kwam met de Islanders een vijftienjarig contract overeen met een waarde van 67,5 miljoen dollar. Tenzij DiPietro uit eigen beweging zijn schaatsen aan de wilgen hangt verdwijnt dat hele bedrag in zijn zakken, dus ook indien hij wegens een blessure zijn carrière zou moeten beëindigen.

Vorig jaar maakte DiPietro al bekend dat hij zijn volledige carrière op Long Island wilde blijven, maar kon er geen deal worden gesloten die hem zo lang bij de club zou houden. Nu lukte het wel, na enkele maanden van onderhandelingen tussen zaakwarnemer Paul Krepelka, technisch directeur Garth Snow, vorig seizoen nog backup-goalie bij de Islanders, en eigenaar Charles Wang. Vooral de aanwezigheid van Wang bij de onderhandelingen toonde aan dat de wens van DiPietro zeer serieus genomen werd. Tot zijn 40e zal de Amerikaan nu aan de Islanders verbonden zijn.