Alonso haalt uit naar Schumacher

Terwijl de meeste mensen het vertrek van Michael Schumacher aangrijpen om hun sentimenten uit te spreken over de Duitser, heeft Fernando Alonso Schumacher de "onsportiefste coureur allertijden" genoemd.

"Zinedine Zidane is met meer roem teruggetreden dan hij", zegt de Spanjaard op Radio Marca. "Schumacher is de onsportiefste coureur allertijden. Er is niemand die vaker bestraft is dan hij". Na deze harde uitspraken volgt toch een uiting van respect: "Dat betekent desondanks dat het racen tegen hem een eer was en dat hij de beste coureur is".


De Renault-coureur grijpt ook meteen de gelegenheid aan om te klagen over het huidige klimaat in de Formule 1. "In de Formule 1 spelen ook politieke en commerciële belangen mee. Wanneer je als coureur de beste statistieken van iedereen kunt overleggen speelt dat zeker mee" zegt hij in hetzelfde radioprogramma. Verder klaagt hij over hoe straffen aan derijders worden uitgedeeld. Alonso werd in Monza vijf plaatsen teruggezet op de grid omdat hij Felipe Massa zou hebben opgehouden in de kwalificatie. "De redenen die de wedstrijdleiding heeft aangevoerd om mij te bestraffen zijn de waarheid ver voorbij gegaan. Zelfs de Italiaanse kranten schrijven dat het niet goed voor de sport is."

Zijn teambaas Flavio Briatore vergeleek onlangs nog de Formule 1 met het omkoopschandaal in de serie A, maar nam later zijn woorden terug. Alonso is wat voorzichtiger in zijn bewoordingen: "Ik ben het niet met Flavio eens dat de titel al aan Schumacher vergeven is. Maar het staat vast dat er vele beslissingen voor en tegen bepaalde mensen zijn geweest in het verleden, maar tegenwoordig niet meer", zo stelt hij.

Uiteindelijk besluit Alonso het toch maar weer over het racen zelf te hebben. "Wanneer je je helm opzet moet je deze dingen vergeten. Wie het laatst lacht, lacht het best. We moeten maar vergeten wat gebeurd is. Wanneer we van de laatste drie races er twee winnen worden we kampioen. We hebben aangetoond dat de afstand naar Ferrari toe steeds kleiner wordt."