Uitslag finale WDT

Bijna iedereen wist het vooraf te voorspellen en hij heeft het waar gemaakt. Phil Taylor is erin geslaagd de finale van het WDT in Utrecht te winnen. Taylor versloeg Adams met 7-2.

Taylor ging er vanaf de start vol in en wist in de openingsset gelijk met 3-0 op zijn naam te schrijven, met moeite wist 'Wolfie' de tweede set naar zich toe te trekken. De derde set ging weer vrij makkelijk in 3-0 naar 'The Power'.

In de vierde set leek het er lange tijd op dat deze naar Adams zou gaan totdat hij een dubbel op de 16 miste en Taylor dit meteen kon afstraffen door 105 uit te gooien. De volgende twee sets gingen naar de speler die de set begon met gooien.

In de zevende set ging het niveau een stuk omhoog en vielen de 180'ers met bakken naar beneden en de legs werden binnen de 15 darts afgesloten en weer was het Taylor die de set naar zich toe trok ook de achtste set ging gemakkelijk naar Taylor.

De negende set kon de beslissing brengen en dat gebeurde ook. Met een dubbel 8 wist Taylor de partij en het toernooi te winnen. De cheque met een bedrag van 45.000 euro voor de winnaar en de bijbehorende beker werden overhandigd door de directeur van Bavaria, Peter Swinkels en Staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ross van Dorp.

Submitter:  Bron: FOK!sport / WDT