Uitslagen België speelronde 5

In België werd de vijfde speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Anderlecht heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in en tegen Moeskroen werd het 1-1.

Anderlecht wist de gehele wedstrijd niet echt te imponeren en de spelers leken de gehele wedstrijd al met hun hoofd bij woensdag want dan begint Anderlecht het avontuur in de Champions League In de tweede helft wist Anderlecht al vrij snel te scoren via oud-feyenoord speler Bart Goor lange tijd leek de ploeg van Franky Vercauteren op weg te zijn naar zijn vijfde overwinning totdat Adnan Custovic in de 88ste minuut van de wedstrijd de wedstrijd niet geheel onterecht in een gelijk spel liet eindigen.

De nummer drie in de Belgische Jupiler League, Westerlo, mocht het opnemen tegen het als vijftiende geklasseerde Sint-Truiden. In een spannende wedstrijd met zo nu en dan leuke momenten scoorde Patrick Ogunsoto in de zeventigste minuut zijn vijfde doelpunt van dit seizoen. Sint-Truiden ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het Westerlo kwam nooit echt in de problemen. Sint-Truiden kreeg letterlijk een koude douche omdat de spoeiers in werking traden. Na de douche kon Sint-Truiden niet meer imponeren en kwam door het verlies verder in de problemen.