Midland officieel verkocht

Midland F1 zal vanavond een officieel persbericht uitvaardigen over de overname van het team door het M-consortium, waar de laatste weken druk over gespeculeerd wordt.

Het team zou door een consortium, aangevoerd door de Nederlander Michiel Mol, worden overgenomen en daardoor in Nederlandse handen komen. Vanavond om 19.00u zal, volgens de Duitse site F1Total, het team de precieze details hierover bekend maken.

Update:
Zojuist is duidelijk geworden dat het persbericht pas op een later moment uitgegeven zal worden. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies zal zijn.

Update 0:22
Midland F1 is officieel verkocht aan Spyker. De partijen hebben een verklaring uit laten gaan dat aangeeft dat de deal beklonken is.

Update 10:56
Hoewel de deal tussen Midland en Spyker nu rond is, zal de eigenlijke overdracht eind september plaatsvinden. Het nieuwe team zal officiëel Spyker MF1 Racing gaan heten. Colin Kolles blijft aan als teambaas, Michiel Mol wordt Director of Formula One Racing. Tegelijkertijd met de verkoop is ook Mike Gascoyne binnengehaald, die eerder technisch directeur was van Toyota en Jordan. Gascoyne wordt Chief Technology Officer.

Uiteindelijk heeft de verkoop van het team 106,6 miljoen dollar gekost, ongeveer 83,8 miljoen euro. Dit bedrag wordt voornamelijk gefinancierd door de uitgifte van nieuwe aandelen, plus een rentevrije lening van de Midlandgroep. Mol koopt het grootste deel van de nieuwe aandelen en zal tevens plaatsnemen in het bestuur van Spyker.

Een aankondiging over de in 2007 te gebruiken motor wordt op korte termijn verwacht. De huidige deal met Toyota loopt tot het einde van het huidige seizoen.

Update 12:52
Inmiddels zijn de Midlandwagens al voorzien van de benodigde Spykerstickers.


De vers gestickerde Midland


Spykerlogo op de neus van de Midland