Capirossi ook in 2007 bij Ducati

Loris Capirossi heeft voor een jaar bijgetekend bij Ducati. Dit is geen grote verassing, want beiden hadden al aangegeven samen verder te willen.

Capirossi won de vorige GP in Brno met overmacht, en heeft onlangs nog getest met de nieuwe Desmosedici GP7 voor 2007. Volgend jaar mag de cilinderinhoud van de motoren slechts 800 cc bedragen.

"Roodkapje" over zijn contractverlenging:

"Ik ben erg blij met mijn nieuwe overeenkomst met Ducati. Ik voel me onderdeel van de Ducati familie, ik ben tevreden en gelukkig met het team en geloof, zelfs in dit vroege stadium, dat de nieuwe 800 cc Desmosedici GP7 een hoog niveau zal halen en ons veel plezier zal bezorgen in het komende seizoen. Ik ben tot op het bot gemotiveerd om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en ga dan met dezelfde toewijding en optimisme het nieuwe seizoen in waarin ik mij, geheel volgens mijn stijl, volledig zal geven. De droom van Ducati is ook mijn droom. We werken perfect samen en samen gaan we er voor om het project tot een goed einde te brengen. Ik wil dolgraag met een Italiaanse motor vechten voor de wereldtitel en ik heb er vertrouwen in dat we dat ook kunnen doen."

Capirossi is een van de weinigen die sinds het begin van de MotoGP klasse op dezelfde viertakt is blijven rijden.