Uitslag FC Levadia - FC Twente

FC Twente heeft zich niet weten te plaatsen voor de UEFA cup. Nadat de thuiswedstrijd in de tweede ronde van de kwalificatie met 1-1 gelijk werd gespeeld, werd de uitwedstrijd met 1-0 verloren bij FC Levadia.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bakkal, maar zijn schot kwam terecht in het zijnet. Even daarna was het N'Kufo, maar hij kon net niet bij de bal komen. Net als in de thuiswedstrijd was Twente ook nu het meest in balbezit, en loerde Levadia op de counter.

In de 28e minuut van de wedstrijd moest de doelpuntenmaker in Enschede, de 17-jarige Andrejev, vanwege een blessure naar de kant, waardoor de Tukkers tijdelijk met een man extra speelde. Drie minuten later kon de Est de wedstrijd al weer vervolgen. In de 36e minuut was het Levadia dat op een 1-0 voorsprong kwam, nadat Boschker een vrije trap van Nahk niet kon stoppen. Twente probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar door het vele balverlies lukte het dit echter niet.

Op slag van rust was er nog een vrije trap voor FC Twente, maar de knal van Heubach werd door keeper Kotenko met zijn voet tegengehouden.

In de tweede helft begonnen de Tukkers wederom niet sterk. In de 52e minuut was er een kans voor Andrejev, maar via Heubach werd die kans voor Levadia teniet gedaan. Vijf minuten later was er een kans voor Twente, maar doordat N'Kufo buitenspel liep, werd de treffer afgekeurd. Via kansen van onder meer Touma, Wilkshire probeerde de Tukkers het nog wel, maar in de afwerking werd er telkens gefaald.

Andrejev kon door een verdedigingsfout vervolgens op jacht naar de 2-0, maar werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Niemeijer, die daarvoor geel kreeg. De vrije trap die volgde, werd naast geschoten. Dé kans op de gelijkmaker was in de 74e minuut. Een schot van Gakhokidze werd maar net van de doellijn gehaald door een verdediger van Levadia. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep kwamen er nog wel kansen op een treffer, maar Twente faalde in de afwerking.

Morgen zal de loting plaats vinden voor de UEFA cup.