Uitslagen Kwalificatie CL

Vanavond zijn de laatste elf plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal vergeven. Vooral de Oost-Europese clubs deden van zich spreken.

Fenerbahçe slaagde er niet in de groepsfase te bereiken. De Turken kregen Dynamo Kyiv op bezoek. Na de 3-1 nederlaag in Oekraïne moesten de Turken wel aanvallen. In plaats daarvan kwam Dinamo op voorsprong via Shatskikh. Stephen Appiah bracht de spanning nog enigzins terug, maar toen Shatskikh opnieuw scoorde voor rust was het helemaal gedaan. Kerim zorgde nog wel voor de eerreddende gelijkmaker in de tweede helft, maar in het jubileumjaar zal Fenerbahçe geen Champions League spelen.

Standard Luik kreeg het niet voor elkaar om een tweede Belgische ploeg de Champions League in te krijgen. Na de 2-2 thuis tegen Steaua Boekarest moest het in Roemenië minimaal één keer scoren. Dat deed het al bijzonder snel, toen Jovanovic in de tweede minuut de 0-1 binnenschoot. Toch konden de Belgen de voorsprong niet behouden; doelman Renard moest nog twee keer vissen na inzetten van Badea. UEFA Cup is het enige dat de Belgische nummer twee nog rest.

Arsenal wist twee weken terug bijzonder simpel te winnen bij Dinamo Zagreb (0-3). Vanavond was het wat lastiger, toch kwam het Europese ticket naar de CL nimmer in gevaar voor de Engelsen, die in het eigen Emirates Stadium met een B-opstelling aantraden. Al vrij snel kwamen de Kroaten op voorsprong door Eduardo da Silva. De Engelsen zouden hun eerste Europese wedstrijd in het nieuwe stadion echter niet verliezen. Tien minuten voor tijd zorgde de Zweed Fredrik Ljungberg voor de gelijkmaker. De verliezend finalist van afgelopen seizoen zou zelfs nog winnen. In extremis wist Flamini de 2-1 op het scorebord te zetten.

Het Schotse Heart of Midlothian draaide zichzelf de nek om. Thuis verloren de Schotten nipt van Athene (1-2), waardoor er in Griekenland nog kansen lagen. Toch zorgden de spelers van de Schotse vice-kampioen er zelf voor dat ze slechts UEFA Cup voetbal kunnen spelen. Brellier kreeg al na een half uur zijn tweede gele kaart, en mocht inrukken. Met een man minder kregen de Hearts het niet voor elkaar door te breken. Toen McCann ook voortijdig de kleedkamer mocht bezoeken was het gespeeld. Door doelpunten van Julio César (2x) en Lyberopoulos in de laatste tien minuten gaan de Grieken de eer van hun land in de CL verdedigen.