Midland 'geen optie' voor Klien

Hoewel Christian Klien voor 2007 nog geen zitje heeft weten te bemachtigen, geeft hij de strijd nog niet op. Hij gaat echter niet akkoord met de eerste de beste optie, Midland F1 hoeft alvast niet te rekenen op de diensten van de Oostenrijker.

Komend seizoen zien we Klien in ieder geval niet terug bij Red Bull Racing of Scuderia Toro Rosso. De 23 jarige coureur kreeg twee uur voor de officiële wereldwijde bekendmaking per telefoon te horen dat hij geen onderdeel was van de plannen van Red Bull voor 2007. De Oostenrijker gaf toe dat dit een "grote teleurstelling" was.

"Ik dacht dat ze met me verder zouden gaan." Hij maakt echter duidelijk niet op te geven: "Ik ben 23 en heb nog steeds de mogelijkheid om succesvol te zijn in de autosport. Mijn doel blijft Formule 1."

Met het schrappen van de twee Red Bull teams op de 'silly season list' geeft Klien toe dat een team als Midland wellicht zijn enige kans is om volgend jaar te racen. Maar hij geeft aan dat Midland "geen optie is voor mij op dit moment. Maar nu opgeven zou stom zijn. Mijn prioriteit voor de nabije toekomst is stoppen met eindeloze interviews over hetzelfde onderwerp en me volledig concentreren op het racen."