Erik Dekker beëindigt carrière

De Amstel Curaçao Race op 4 november aanstaande wordt de allerlaatste wedstrijd van Erik Dekker. Samen met een koers in Drenthe morgenavond, zal het de enige koers zijn die Dekker nog zal rijden. Dit maakte Dekker vanmiddag bekend tijdens een persconferentie.

"Het einde is eerder gekomen dan ik had gedacht en dan ik had gewild. De nasleep van mijn zware valpartij tijdens de derde etappe van de Tour de France naar Valkenburg heeft alles in een stroomversnelling gebracht," aldus Dekker. "Vele malen heb ik op de grond gelegen, waarna een paar keer de gevolgen veel ernstiger waren dan nu het geval was, maar nu had ik het gevoel dat ik niet meer wilde vallen in de drie maanden die mijn carrière nog zou duren," aldus de Nederlander over de impact van de zware valpartij.

Het ploegleiderschap bij Rabobank start nu eerder dan normaal gesproken het geval zou zijn. "De wetenschap dat de ploeg mij de mogelijkheid bood naadloos over te stappen in de ploegleiderswagen heeft de beslissing makkelijker gemaakt. Ik mag eerst eens rondkijken en dat ga ik nu met volle overgave doen."

Dekker was prof sinds september 1992 en reed al sinds 1996 voor de Raboploeg. Dekker won vier Touretappes, was Nederlands kampioen en won onder andere de Amstel Gold Race en Parijs-Tours. Bovendien was hij de enige Nederlander die ooit de wereldbeker won.