Eerste Divisie wil meer aandacht

Een nieuwe sponsor en een aantrekkelijk televisie contract moeten ervoor zorgen dat de twintig clubs uit de eerste divisie vrijdag aan een competitie beginnen die net zo spannend zal moeten worden als vorig seizoen.

De bedoeling is dat de Jupiler League, zoals de eerste divisie de komende drie seizoenen, heet meer aandacht gaat krijgen in de media. Talpa moet bijdrage aan de naamsbekendheid van de profklasse onder de Eredvisie. De televisiezender gaat dit seizoen in plaats van SBS 6 alle samenvattingen brengen. Het grootste verschil is dat Talpa de opnamen zelf maakt. De collega's van SBS 6 huurden vaak regionale omroepen in om de wedstrijden te filmen. Het tijdstip van uitzending is vervroegd van 23:15 naar 22:30 uur.

Komend seizoen krijgt de Jupiler League weer zes periodekampioenen. "Afgelopen jaar is de eerste divisie namelijk nog nooit zo spannend geweest," vindt Edwin Lugt van de Coöperatie Eerste Divisie. "Bij bijna iedere wedstrijd stond wel iets op het spel. De eerste divisie is een hele mooie competitie. Hopelijk gaan veel mensen dat inzien."