Spelers Aston Villa niet blij met voorzitter

De spelers van de Engelse voetbalclub Aston Villa zijn niet blij met hun voorzitter Doug Ellis. In een gezamelijke verklaring naar de Engelse media doen zij hun beklag over de 82-jarige preses, die vooral wordt gehekeld vanwege zijn zuinigheid.

"De voorzitter moet achter de club staan en niet tegenwerken wat wij proberen te bereiken. Er is een aantal bezuinigingen doorgevoerd waarvan we vinden dat we die moeten benoemen, omdat het ons begint te beïnvloeden", staat onder meer in de verklaring.

Ellis is al sinds 1982 voorzitter van Villa. In november 2005 zette hij de club te koop, tot nu toe heeft hij nog geen koper kunnen vinden. Tegelijkertijd hield hij de hand nog strenger dan voorheen op de knip. De spelers zeggen dat Ellis weigert om het veld te besproeien, waarmee hij 400 euro bespaarde. Bovendien verloor de club een masseur omdat Ellis weigert er eentje te betalen.

"'Mensen zeggen dat Aston Villa een grote club is en dat de club in 1982 de Europa Cup I heeft gewonnen. Wij vinden ook dat het een grote club moet zijn. Als de voorzitter ambitie heeft, dan moet hij dat ook tonen. Zoveel andere clubs tonen wel aan ambitieus te zijn. Bij ons wordt op elke cent gelet."