Nadal in drie sets langs Baghdatis

Rafael Nadal is finalist op Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard schakelde Marcos Baghdatis uit: 6-1, 7-5, 6-3.

In het eerste bedrijf oogde Baghdatis erg nerveus. Enkele onnodige fouten lagen ten grondslag aan tweemaal serviceverlies. Nadal bleef rustig en na een half uurtje was de eerste set al beklonken. Baghdatis reageerde aangeslagen, maar kwam in de wedstrijd nadat hij op 0-40 drie breakpoints wegwerkte aan het begin van de tweede set. Er ontspon zich een boeiend duel, waarin Nadal toesloeg op de beslissende momenten. Cruciaal was game twaalf van de tweede set. Op 6-5 zorgde een splijtende forehand van de Spanjaard voor de setwinst. Ook in het derde bedrijf verzuimde Baghdatis een van zijn vele kansen om te zetten.

”Ik ben heel emotioneel”, zei Nadal. ”Nooit dacht ik dat dit mogelijk was. In de eerste set had ik het weliswaar niet zo lastig, maar daarna moest ik diep gaan.” Nadal ontmoet in de eindstrijd Roger Federer, die niets heel liet van Jonas Björkman. Na zeven onderlinge duels is de balans in het voordeel van Nadal: 6-1. ”Ik heb hem een aantal keren verslagen dit jaar, maar nu spelen we op zijn favoriete ondergrond”, blikte Nadal vooruit op de clash.