McEwen nog altijd hongerig

Robbie McEwen is nog lang niet verzadigd, ondanks zijn derde ritwinst. Bij Quick-Step ergert men zich onderhand aan de kritiek op Tom Boonen.

McEwen sprak opnieuw vol lof over Gert Steegmans: ”Ons plannetje is gelukt. Ik zat op de TGV en ik moest eigenlijk gewoon aan mijn halte afstappen. Op 400 meter van de finish riep ik "Go!" naar Steegmans en ik klaarde de klus. En geloof mij, hier ga ik niet stoppen.” McEwen herhaalde wat hij in de Giro deed: de eerste drie even etappes winnen: ”Ik word bijgelovig. In de Giro won ik ritten 2, 4 en 6. Donderdag stuurde ik een bericht naar mijn vrouw: “Ook in de Tour rit 2, 4 en 6.”

Marc Sergeant, ploegleider van Davitamon-Lotto, telde zijn zegeningen: ”Het was alweer een demonstratie. Robbie McEwen zit toch wat steviger in het groen. Parijs is wel nog ver, maar toch. Het is wel jammer dat we de gele trui niet halen. Toch kan deze Tour niet meer stuk, het kan zelfs nog beter.”

De gele trui die Sergeant mist zit al sinds Valkenburg om de schouders van Tom Boonen. De wereldkampioen heeft echter nog geen etappe gewonnen. ”Bij Tom Boonen lijkt het alsof men de gele trui normaal vindt, en moet er daarnaast nog groen bij n daar nog eens een ritoverwinning bovenop”, aldus ploegleider Wilfried Peeters. ”Toen Johan Museeuw de gele trui won, stond heel Belgi in rep en roer.”